Tumblelog by Soup.io
Newer posts are loading.
You are at the newest post.
Click here to check if anything new just came in.

April 10 2015

thatsridicarus
8156 e749 500
more language exchange sessions with Tina. we covered topics regarding bats, necklaces, teacups & socks

here’s a screenshot earlier of Tina trying google translate, translating a Malay song title into English

February 18 2015

November 08 2014

thatsridicarus

October 14 2014

thatsridicarus
8119 5004
Anaconda: Now in Indonesian and Malay (not sure if it's Sabahan or Bruneian Malay tho)
And the perfect target for this was Kamila & Tina

September 27 2014

thatsridicarus

September 22 2014

September 12 2014

thatsridicarus

June 21 2014

thatsridicarus

May 16 2014

thatsridicarus

November 11 2013

thatsridicarus
5960 4af5
actually gemes doesn't have to just be about anger, it can also be talking about other indescribable feelings too, basically like anxiety.
Reposted bymatussschaafiv-vi

January 26 2013

thatsridicarus
Gampang banget mendeteksi orang Melayu dari luar Indonesia yg sok-sok ngomong bahasa Indonesia. Saya suka sebel kalo ketemu yang kayak gitu.

1. Sok-sok pake logat Indonesia. Kalo belajarnya cuman dari sinetron/filem, belum cukup cuy. Dasar wannabe!
2. Penggunaan bahasa gaul ato kata informal bahasa Indonesia yg salah. Bahkan kata tersimpel spt 'sih', 'dong'. Taunya asal make aja.
3. Penutur wannabe bahasa Indonesia itu kalo nulis kata 'nggak' pasti cuman satu 'G'. Kata 'banget', 'E' diganti jadi 'A'. Typo 'ngak' & 'bangat' tu biasa banget kalo yg nulisnya org Melayu yg sok2 bisa bahasa Indonesia. Kecenderungan yang... Kenapa ya?
4. Mereka biasanya merasa sudah jago bahasa Indonesia cuman karna sering travel ke Indonesia.

Saya kalo ketemu temen yang sok sok ngajak bahasa Indonesia, gak bakalan saya ladenin. Lucu dengernya. Hihi. :3 So, an advice to the so-called wannabe Indonesian speakers from Malaysia/Brunei/Singapore, Kalo mau nguasain bahasa Indonesia spt yg lo tonton di filem-filem/sinetron itu, tinggal dulu 10 taun di Indonesia, so you'll understand a lil bit of history, correct usage and changes that gone through in our language. Dan, lu bakal berenti making fun dan bisa respek bahasa kami.'
Air Sunyi (VintageVienna) - an advice for the non-Indonesian Malays yang suka sok-sok ngomong Indonesia (making fun of our language).

July 11 2012

thatsridicarus

Vegetarhythm (Bejitarizumu) Indonesian lyrics

YES. After all this time, FINALLY I found the Vegetarhythm(Bejitarizumu) lyrics translation & now I've translated the lyrics to Indonesian. Minus the "shu-shu-shu sa-sa-iyasa-sa" cuz they require no translation.

 

VEGETARHYTHM

 

Hari ini masak sayuran

Dengan suasana lembut

Dimasukkan ke panci

Inilah Vegetarhythm

 

Mama dengan menu

Papa lagi di kantor

Semuanya senyum

Inilah Vegetarhythm

 

Dicincang, dipanggang, dikupas, digoreng, direbus, dikukus atau mentah~ santap.

Inilah Vegetarhythm

 

Pas kamu lagi bete,

Masukkan ke panci

Semuanya suka

Inilah Vegetarhythm

 

Ku mau kamu tahu

Aku cinta kamu

Aku suka kamu

Inilah Vegetarhythm

 

Bengkoang, kentang, seledri, peterseli, labu siam, tomat, masukkan dalam... panci.

 

Dicincang, dipanggang, dikupas, digoreng, direbus, dikukus atau mentah... santap.

Inilah Vegetarhythm

 

 

English translation right here You're welcome to translate it in your own languages.

Reposted byhappykokeshi happykokeshi

May 16 2012

thatsridicarus
Martabak Manis by zsami
Reposted byfoodislovemolotovcupcakepannajuliaburakotka
thatsridicarus
Artemiscrow:
And they are delicious as f*ck.
Reposted byfoodislovemolotovcupcakepannajuliakerioburakotkaWurstolord

March 05 2012

thatsridicarus

May 31 2011

thatsridicarus
2067 3deb 500
Proud being an Indonesian kid. HUZZAH.

May 10 2011

thatsridicarus
Garuda dan Gatot Kaca by faridnaufal

March 28 2011

Older posts are this way If this message doesn't go away, click anywhere on the page to continue loading posts.
Could not load more posts
Maybe Soup is currently being updated? I'll try again automatically in a few seconds...
Just a second, loading more posts...
You've reached the end.

Don't be the product, buy the product!

Schweinderl